Løypenett for snøskuter

Rana kommune skulle delta i et forsøksprosjekt med anleggelse av skuterløyper for fornøyelseskjøring, planlagt å gå fra 2014 til 2018. Planleggingen var i gang våren 2014 og hytteforeningen var representert i en referansegruppe der retningslinjer og trasèvalg var tema.

Som de fleste sikkert har fått med seg er forsøksordningen avsluttet. Kommunen er ikke helt sikker på hva som skjer videre, men regjeringen satser på å få til en lovendring i løpet av 2014 slik at kommunene likevel selv kan planlegge for snøskuterløyper etter plan- og bygningsloven.

Bakgrunnen for avviklingen av forsøksordningen er  Sivilombudsmannens uttalelse som du kan lese her: Sivilombudsmannens uttalelse

Her har vi samlet dokumentene som er relevant i saken:

Referater Forskrifter og bakgrunnsstoff Diverse
Referansegruppe 02.04.14  Forskrift om kommunalt forsøk  Omkamp om nye skuterløyper?
Medlemsmøte 24.04.14  Kommunedelplan motorferdsel planprogram  Regjeringens tanker
   Presentasjon fra kommunen